На парафіях Вінницько-Барської єпархії ПЦУ звершено святкові богослужіння з нагоди 1034-ї річниці Хрещення Руси-України та Дня Української Державності

28 липня 2022 року, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, клірики Вінницько-Барської єпархії ПЦУ звершили Літургії та молебні на парафіях. Богослужіння були відправлені з нагоди 1034-ї річниці Хрещення Руси-України, дня памяті святого рівноапостольного Київського князя Володимира та Дня Української Державності.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі Божественну літургію та молебень очолив клірик собору архімандрит Софроній (Чуприна). Під час молебню всі присутні у храмі звертались до Всемилостивого Бога з молінням про утвердження незалежності Української держави та скору Перемогу над російськими загарбниками. Після відправи священник привітав парафіян зі святами.

В смт Десна Вінницького району релігійна громада молилася біля храму, що будується та згодом буде присвячено святому рівноапостольному князю Володимиру. Святковий молебень очолив клірик Вінницько-Барської єпархії протоієрей Віталій Голоскевич. Після богослужіння отець Віталій окропив вірян святою водою та побажав молитовного заступництва і допомоги рівноапостольного князя Володимира.

Того ж дня у храмі Архістратига Божого Михаїла с. Нова Гребля Хмільницького району клірики Вінницько-Барської єпархії звершили Літургію та молебний спів. Після молитви було виголошено проповідь. Священники привітали настоятеля храму протоієрея Володимира Слободонюка з Днем Ангела та побажали йому Божої допомоги у пастирському служінні.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал