Подарунки для воїнів від духовенства, парафіян та благодійників Вінницько-Барської єпархії незабаром відправляться на фронт

Подарунки до свята Різдва Христового для українських воїнів приготували у Вінницько-Барській єпархії Православної Церкви України. Координатор благодійного збору протоієрей Анатолій Кузнєцов готується відправитися у подорож на схід України 24 грудня, щоби 25 грудня, в день свята Різдва Христового, бути разом із захисниками, підтримати їх молитвою, добрим словом та, звичайно, смачними гостинцями і необхідними для бійців речами, які зібрали для них священники єпархії на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, парафіяни та люди доброї волі, які долучилися до благодійної ініціативи.

Отець Анатолій згадує на своїй сторінці Facebook усіх жертводавців і дякує кожному за участь у добрій справі, якою сам він, як волонтер, займається ще з 2014 року з благословення митрополита Симеона. Цього разу, як розповів священник, він повезе на схід багато смаколиків, які нагадають бійцям у бліндажах та окопах про тепло рідної домівки та смачну святкову вечерю.

До збору гостинців долучилися парафії Вінницько-Барської єпархії, а також колективи та керівники підприємств та навчальних закладів. У цьому списку вже традиційно, є колектив Державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці» і його директор Валерій Дяків, а також сільськогосподарське ТОВ «Агрофірма «Світанок» с. Непедівка Хмільницького району і директор Микола Мельник, приватне фермерське господарство с. Пляхова Хмільницького району і його директор Віктор Савчук, які передали для бійців домашню випічку, велику кількість м’ясних та ковбасних виробів, запашні подільські яблука, борошно для домашніх вареників, які приготують безпосередньо перед виїздом. Олександр Сокур передав необхідні для воїнів рукогрійки, Микола Нечипорук – запашну каву, Юрій Калінін – засоби особистої гігієни. На схід будуть доставлені плитоноски, на які збирали гроші всім миром – копійка до копійки. І це лише мала частина тих речей і продуктів, які продовжують збирати й передавати як окремі особи, так і релігійні громади.

Матеріальна допомога для закупівлі необхідного була надана, зокрема, громадою Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці та особисто митрополитом Симеоном. Активно до збору допомоги долучилися парафії храму Святителя Миколая с. Непедівка Хмільницького району (настоятель – протоієрей Валерій Кушнір), храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Демидівка Жмеринського району (настоятель – протоієрей Ігор Миронов), а також храмів сіл Жабелівка, Олександрівка і Михайлівка, де настоятелем є сам священник-волонтер Анатолій Кузнєцов, а також мешканці села Оленівка Вінницького району, де збір організовує родина Попіль.

«Частину допомоги ми відправили раніше «Новою поштою» - каже отець Анатолій – Це, наприклад, зимові шини для автомобілів та інверторний генератор, який ми придбали завдячуючи компанії GTM та Володимиру Петрушенко і Сергію Костюку.

Збір коштів і різдвяних подарунків для воїнів продовжується і кожний бажаючий може долучитися до нього. Контактний телефон протоієрея Анатолія Кузнєцова: +38(067)998-92-62. Номер картки для пожертв: 4149 4993 8518 6570 (Кузнєцов Анатолій Анатолійович).

«Поїздка відбудеться, з Божою допомогою, на саме свято Різдва Христового – наголошує священник-волонтер – Своєю головною місією я вважаю розділити з нашими бійцями, до яких зможу потрапити, радість святкування Різдва Христового і підтримати їх духовно. І разом з тим я передам захисникам із гостинцями та подарунками тепло сердець, щиру любов і повагу нашої церковної єпархіальної громади і багатьох людей доброї волі і люблячого серця, які долучилися до цієї доброї справи».

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал