Предстоятель в селищі Таїрове звершив освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь преподобного Сергія

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 жовтня 2022 року відвідав з архіпастирським візитом Одеську єпархію та в селищі Таїрове звершив чин освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь святого преподобного Сергія. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Спільно з Предстоятелем Православної Церкви України молилися митрополит Вінницький і Барський Симеон, керуючий Одеською єпархією єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Павло, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, духовенство єпархії, віряни та благодійники.

Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього храму.

«Цей храм є також уособленням любові і добра. Коли ми будуємо храми, то так, видимим чином, виявляємо свою любов до Бога. Але і Господь є до нас милостивим, бо ми нині маємо можливість вільно зводити храми – на відміну від інших часів, коли храми закривались, руйнувались. Тому ми дякуємо Богу за Його ласку і у своїх молитвах просимо, щоби Він благословив цю добру справу», – сказав Митрополит Епіфаній, звертаючись до присутніх.

Предстоятель Православної Церкви України висловив велику втіху, що має можливість з архіпастирським візитом відвідати цей прекрасний край, південний форпост нашої України, який мужньо витримує ворожі атаки.

Одеса, дійсно, є містом-героєм, і знову підтверджує, що це так. Під підступними ударами ворога ніхто не похитнувся, всі переконані в тому, що ми й надалі будемо будувати свою єдину, незалежну, сильну і демократичну Україну. Тому нехай Господь береже нас в цей час випробувань, дає нам силу і наснагу творити добро і, єднаючись, протистояти сучасним викликам. Разом ми неодмінно переможемо!»

– зазначив Митрополит Епіфаній.

Блаженнійший владика також відзначив високими церковними нагородами меценатів та будівничих храму.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал