Престольне свято храму с. Непедівка. Богослужіння архієрейським чином

22 травня 2022 року, у п'яту Неділю після Пасхи, про самарянку, та день пам'яті святителя і чудотворця Миколая, з нагоди престольного свята митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі с. Непедівка Хмільницького району. Владиці Симеону співслужив єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, духовенство Вінницько-Барської єпархії та гості у священному сані. Під час богослужіння були піднесені молитви про перемогу Українського війська, за іменинників і ювілярів.

Після Літургії відбувся традиційний пасхальний хресний хід навколо храму. Митрополит Симеон привітав настоятеля протоієрея Валерія Кушніра та парафіян зі святом Пасхи Христової, а також з престольним святом парафії.

Владика також привітав фундатора і благодійника парафії Миколу Мельника з Днем Ангела та 70-річчям з дня народження. З благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія митрополит Симеон відзначив ювіляра орденом святого великомученика Юрія Переможця.

Також Архіпастир привітав з 45-річчям з дня народження секретаря управління Вінницько-Барської єпархії протодиякона Владислава Демченка.

Насамкінець митрополит Симеон подякував архієреям, духовенству та вірянам за спільну молитву. З вітальним словом до присутніх звернувся й єпископ Паїсій.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал