Питання участі духовенства у підтримці онкохворих та їхніх родичів на Вінниччині обговорили у Вінницько-Барській єпархії

20 листопада 2023 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулася робоча зустріч митрополита Вінницького і Барського Симеона з директором Подільського регіонального центру онкології Сергієм Перегончуком. У зустрічі взяли участь завідувач відділу соціально-психологічної допомоги і підтримки ПРЦО Наталя Лапшова, секретар управління Вінницько-Барської єпархії протодиякон Владислав Демченко та архімандрит Софроній (Чуприна).

Сторони обговорили співпрацю у рамках нещодавно створеної на базі Центру онкології «Школи пацієнта», яка передбачає роботу психологів, юристів, соціальних працівників, реабілітологів та представників духовенства з онкохворими та їхніми родичами, аби допомогти їм навчитися жити з хворобою.

Питання залучення медичного капелана до роботи у цьому соціальному інформаційно-освітньому проєкті було основним серед тих, які обговорили керуючий єпархією та директор медичного центру. Сторони погодили кроки у даному напрямку, які будуть реалізовані у найближчому часі.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал