Релігійна громада с. Бабчинці на Вінниччині приєдналася до Православної Церкви України

В неділю 19 лютого 2023 року у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Бабчинці Могилів-Подільського району Вінницької області, вперше після того, як місцева релігійна громада вийшла з московського патріархату, відбулася урочиста Божественна літургія. Богослужіння звершили священники Православної Церкви України протоієрей Павло Подюченко та ієрей Сергій Ткачук.

Храм був переповнений вірянами, які вперше молилися у своїй церкві рідною мовою. Під час Літургії були проголошені молитви за Україну і перемогу українського війська. Краси і урочистості службі надавав спів хору, який прибув з смт Чернівці і радував жителів Бабчинців не лише богослужбовими піснеспівами, а народними церковними псалмами, які прозвучали після завершення Літургії.

З натхненним словом проповіді до присутніх звернувся протоієрей Павло, який роз’яснив євангельське читання, а також привітав церковну громаду від імені митрополита Вінницького і Барського Симеона з приєднанням до канонічної помісної автокефальної Православної Церкви України. З благословення владики Симеона отець Павло представив громаді її настоятеля ієрея Сергія Ткачука, який також звернувся до своєї пастви із вітальним словом.

Сльози радості на очах стареньких бабусь, котрі прийшли до храму і почули Святе Писання рідною мовою, щирі молитви молодих парафіян і радісні обличчя дітей, які цього дня були присутні на службі, а також спільний з хористами спів народних духовних пісень та щире спілкування після богослужіння запам’яталися усім учасникам цієї урочистої духовної події, яка увійде в історію с. Бабчинці, як перша Літургія, що була звершена у місцевому храмі після приєднання його громади до помісної Православної Церкви України.

Пресслужба Вінницько-Барська єпархія УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал