Священник взяв участь у церемонії відкриття пам'ятника Герою України у Вінниці

З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, клірик кафедрального собору архімандрит Софроній (Чуприна) взяв участь у церемонії відкриття пам'ятника Героя України капітана Сергія Пархоменко.

Командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 299 бригади тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, Герой України капітан Сергій Ігорович Пархоменко загинув рік тому, 14 травня 2022 року, виконуючи бойове завдання в районі населенного пункту Гуляйполе. Капітану Сергію Пархоменко було всього 25 років.

В річницю загибелі Героя України на його могилі у Вінниці було встановлено пам'ятник та Хрест. Чин освячення та заупокійну молитву за капітаном Сергієм Пархоменко звершив архімандрит Софроній (Чуприна). Після молитви отець Софроній звернувся до рідних спочилого та усіх присутніх зі словами настанови. Також священник поспілкувався з батьком Героя України полковником Ігорем Пархоменко.

У церемонії також взяли участь військові та представники місцевої влади, які наприкінці заходу вшанували Героя України Сергія Пархоменко.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал