У Вінницько-Барській єпархії розпочалися заходи з нагоди святкування Дня Хрещення Русі-України та Дня Української Державності

25 липня 2022 року у Спасо-Пребраженському кафедральному соборі м. Вінниці відбувся урочистий молебень, яким на Вінниччині розпочалося святкування Дня Хрещення Русі-України та Дня Української Державності, які відзначаються 28 липня по всій Україні. Молебень відправив митрополит Вінницький і Барський Симеон за участю представників духовенства з усіх благочинь єпархії.

Священнослужителі звертались до Всемилостивого Бога з молінням про утвердження незалежності Української держави, просили подати владі, війську та всьому народові українському однодумність, згоду та мир, а над ворогами і супротивниками, що сіють розбрат і ворожнечу, – скору перемогу. Просили священники, щоби Господь дарував воїнам українським мужність та силу вірно Батьківщину від супротивників її обороняти.

У молитві, яку прочитав митрополит Симеон, були такі слова:

Прийми, Господи, молитви і працю нашу, що докладаємо ми на помноження любові серед усіх людей світу цього. Землю Українську захисти від усіх бід і, насамперед, війну припини, перемогу народу українському подавши та справедливий мир. Владі українській мудрість додай, усім людям Твоїм даруй розраду і втіху, Церкву Твою в країні нашій зміцни і примнож, і всіх людей Твоїх у Православ’ї і благочесті затверди.

Після закінчення молебню і многоліття Українській Церкві і Державі митрополит Симеон звернувся до духовенства з архіпастирським повчанням.

Такі ж молебні і Літургії будуть відправлені на парафіях Вінницько-Барської єпархії 28 липня, безпосередньо в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, в День Хрещення Київської Русі-України та День Української Державності.

Нагадаємо, що 28 липня в Україні відзначаються День пам’яті Хрестителя Русі-України святого рівноапостольного князя Володимира, День Хрещення Київської Русі-України та День Української Державності, який був встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал