В День Незалежності у кафедральному соборі м. Вінниці був відправлений урочистий молебень за Україну

24 серпня 2024 року, в день 33-ї річниці Незалежності України, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці був відправлений молебень за Українську Державу. Молебень звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні з соборним духовенством. У спільній молитві взяли участь керівники області та міста на чолі з першим заступником Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталею Заболотною, головою Вінницької обласної ради Вячеславом Соколовим та вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим.

Під час молебню підносилися молитви за Україну і український народ, за Президента і владу та за всіх, хто покликаний дбати про розвиток країни. Особливі молитовні прохання підносилися за українських воїнів, щоби Господь дарував їм мужність та сили обороняти Батьківщину від супротивників.

У молитві, яку виголосив митрополит Симеон, звучали благання за воїнів, за вдовиць, за сиріт, за скалічених i немічних, i за всіх, хто постраждав від війни, яку розв’язав проти України російський агресор. Митрополит Симеон також молився, щоби Всемилостивий Господь благословив Україну, Президента, владу і військо та весь український народ духовними і земними благами і дарував усім українцям духа любові до єдиної i неподільної Матері-України та один до одного.

Насамкінець хор проспівав духовний гімн України «Боже Великий Єдиний», а диякон проголосив «Многії літа» Українській Державі, владі, війську і народу її. Митрополит Симеон привітав усіх присутніх у храмі зі святом. Владика побажав Божого захисту і благословення українським воїнам, які захищають нашу країну. Всім українцям митрополит Симеон побажав перемоги і справедливого миру.

Після закінчення молебню відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Небесній Сотні та інтерактивної стели пам’яті Героїв російсько-української війни.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал