В день свята Різдва святителя Миколая митрополит Симеон звершив Літургію у Жмеринському районі

11 серпня 2022 року митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав село Верхівка Жмеринського району, де знаходиться каплиця на честь Різдва святителя Миколая, побудована біля джерела, що з давніх часів вважається цілющим і привертає увагу паломників.

З нагоди свята, якому присвячена каплиця, Архіпастир звершив Божественну літургію. Богослужіння було відправлено біля каплиці просто неба. Його Високопреосвященству співслужили священники Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархій. Під час Літургії були піднесені молитви за Українське військо і перемогу України.

Після Літургії був звершений молебень перед іконою святителя Миколая з часткою його святих мощей. Митрополит Симеон звернувся до присутніх зі словами настанови. Владика побажав усім, хто відвідує каплицю з молитвою і набирає води з місцевого джерела, заступництва і допомоги святителя Миколая, котрий є покровителем цього святого місця.

Каплиця на честь Різдва святителя Миколая у с. Верхівка була збудована у 2007 році на пожертви директора ТОВ «Прогрес» м. Бар Миколи Мельника. Нею опікується релігійна громада храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Верхівка на чолі з настоятелем протоієреєм Димитрієм Пилинем.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал