Відбулися навчання з пожежної безпеки для духовенства Вінницько-Барської єпархії

21 березня 2023 року на території Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці відбулося показове навчання з пожежної безпеки, у якому взяли участь представники духовенства з усіх благочинь єпархії.

Фахівці ДСНС нагадали священникам вимоги правил пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей, визначили чіткий алгоритм дій на випадок пожежі, а також продемонстрували, як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Під час навчання священнослужителі також ознайомилися із технічними можливостями пожежно-рятувальної техніки та спорядження. Також відбулися навчання з ліквідації умовної пожежі. За легендою, пожежа виникла на відкритій території поблизу храму. Чергові караули державних пожежно-рятувальних частин №2 та №4 ДПРЗ-1 м. Вінниці, які за кілька хвилин прибули до місця виклику, оперативно локалізували та ліквідували умовну пожежу.

Рятувальники звернулися до учасників навчань із проханням довести до вірян на місцях інформацію про стан пожежної безпеки в області, а також нагадати прихожанам храмів основні правила безпеки життєдіяльності.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал