Відбулися збори духовенства Вінницько-Барської єпархії

21 березня 2023 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулися збори духовенства Вінницько-Барської єпархії.

На зборах обговорювалися питання богослужбового життя парафій, підготовки до святкування Пасхи Христової, допомоги Збройним Силам України, благодійної діяльності парафій. Однією з тем, яких торкнулися учасники зборів, була календарна реформа і реакція парафіян на ідею запровадження в окремих парафіях, які отримали на це благословення Священного Синоду Православної Церкви України, Новоюліанського календаря. Був також затверджений графік архієрейських богослужінь на передсвятковий та святковий період.

Митрополит Симеон наголосив на необхідності підтримувати запроваджену раніше традицію поминання померлих вінницьких архіпастирів і священників та активних парафіян на кожній парафії у день Радониці (вівторок після Фоминої Неділі).

На завершення зборів настоятелі доповіли Керуючому єпархією про стан справ та основні події, які відбулися останнім часом на довірених їхній пастирській опіці парафіях.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал