Всенічне бдіння напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці у Києво-Печерській Лаврі

Напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці, 27 серпня 2023 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Всенічне бдіння в Успенському соборі Верхньої Лаври. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Богородчанський Феогност, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Васильківський Єфрем, виконуючий обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій та численне духовенство. Літію очолив митрополит Симеон.

Особливістю успенського Всенічного бдіння було винесення перед полієлеєм на середину храму прикрашеної квітами плащаниці Божої Матері.

Завтра, 28 серпня, о 9:00 Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви очолить в головному храмі Лаври – Успенському соборі Божественну літургію.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал