Митрополит Симеон привітав Керуючого Володимир-Волинською єпархією з ювілеєм

6 вересня 2023 року, у день свята чуда Архістратига Михаїла в Хонах, на запрошення архієпископа Володимирського і Нововолинського Матфея, митрополит Вінницький і Барський Симеон очолив святкову Божественну літургію у кафедральному соборі Різдва Христового м. Володимир.

Його Високопреосвященству співслужили Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, а також місцеве і запрошене духовенство.

Під час Літургії підносились молитви за Перемогу України над російським агресором, а також особливі прохання за ювіляра - Керуючого Володимир-Волинською єпархією, архієпископа Матфея, який цього дня відзначав 50-річчя з Дня народження.

Після відправи митрополит Симеон привітав архієпископа Матфея з Днем народження. Владика побажав ювіляру сил і Божої допомоги у архіпастирських трудах, а також щоб Господь обдарував його повнотою земних і небесних благ.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал