Митрополит Симеон взяв участь у Божественній літургії в Києво-Печерській Лаврі в день свята Успіння Пресвятої Богородиці

В день свята Успіння Пресвятої Богородиці та з нагоди 950-річчя з часу закладення Успенського собору Божественну літургію у ньому 28 серпня 2023 року очолив Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнійший Митрополит Епіфаній. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Богородчанський Феогност, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Васильківський Єфрем, виконуючий обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій та численне духовенство.

Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Під час відправи також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Завершилася відправа святковим Хресним ходом навколо храму, після якого Митрополит Епіфаній відзначив церковними нагородами в.о. гендиректора заповідника «Києво-Печерська лавра» Максима Остапенка, наукового керівника відбудови Успенського собору Анатолія Антонюка та інших благодійників обителі.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал