Митрополит Симеон взяв участь у форумі, присвяченому українським медикам і їхній діяльності під час війни

20 вересня 2024 року у Вінниці проходив форум пам'яті: "Українські медики. Подвиг і жертовність в здобутті та захисті незалежності України". Цей захід, який проводиться у Вінниці вже декілька років поспіль, присвячений вшануванню подвигу лікарів й медичних працівників, котрі рятують життя і здоров'я українських захисників, та пам'яті загиблих під час російсько-української війни медиків.

У Форумі взяли участь лікарі, члени родин загиблих медиків з різних регіонів України, представники місцевої влади, члени громадських і волонтерських організацій, а також працівники дипломатичних установ різних країн. На запрошення організаторів у Форумі взяв участь митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Традиційно захід розпочався хвилиною мовчання і молитвою, яку митрополит Симеон звершив перед меморіальною стелою на честь загиблих медиків, що встановлена на території вінницького медичного коледжу. Після молитви учасники форуму поклали до стели квіти.

Офіційна частина заходу проходила у актовому залі коледжу і включала в себе виступи медиків, родин загиблих, представників влади і гостей Форуму. Усі говорили про подвиг людей, які присвятили себе благородній професії медика і жертовно послужили і служать України і її народу, незважаючи на небезпеку і умови, в яких доводиться рятувати життя і здоров'я людей, які постраждали від війни і, насамперед, воїнів-захисників.

У своєму виступі митрополит Симеон наголосив на тому, що жертовне служіння медиків є по суті виконанням заповіді про любов до ближнього, яку Господь Ісус Христос назвав однією з двох головних заповідей і Сам був прикладом її виконання.

Митрополит Симеон подякував лікарям за їхню працю і висловив вдячність представникам родин загиблих медиків за подвиг їхніх рідних людей. Архіпастир нагородив окремих медичних працівників грамотами за жертовне служіння у збереженні здоров'я, життя та Божого дару свободи і незалежності України. Медаллю Православної Церкви України "За жертовність і любов до України" був нагороджений лікар і волонтер Юрій Козак.

Митрополит Симеон також прочитав молитви за Україну та її перемогу, за лікарів і медичних працівників та закликав Боже благословення на всіх учасників Форуму пам'яті.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал