Митрополит Симеон взяв участь в освяченні храму та Божественній літургії на Львівщині

Перебуваючи з першосвятительським візитом на Львівщині Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 9 серпня 2022 року звершив освячення престолу і храму на честь Преображення Господнього села Солонка та Божественну літургію у ньому. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Херсонський і Каховський Борис настоятель храму протоієрей Василь Федько та численне запрошене духовенство.

Просторий храм не зміг вмістити усіх вірян, які цього дня прийшли помолитися з Предстоятелем.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву про визволення України від нашестя чужинців.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

На завершення урочистої Божественної літургії Блаженнійший владика привітав громаду і настоятеля зі знаменною подією та вручив протоієрею Василю Федьку іменний хрест Предстоятеля й відзначив його Орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.

Окрім того, церковних нагород було удостоєно духовенство, а також меценатів і благодійників храму.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал