Митрополит Симеон звершив Божественну літургію на честь престольного свята храму у Хмільницькому районі

8 вересня 2023 року, в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію на честь престольного свята у храмі Різдва Богородиці с. Бережани Калинівської територіальної громади Хмільницького району.

Місцева релігійна громада ще півтора роки тому ухвалила рішення вийти з підпорядкування УПЦ московського патріархату та приєднатися до канонічної Православної Церкви України, але через супротив колишнього настоятеля та невеликої групи його прихильників, довгий час не могла реалізувати право молитися рідною мовою в своєму храмі. Лише нещодавно, після рішення суду, громада отримала юридичні документи і повернулася у свій храм. І ось, сьогодні громада відзначила своє перше престольне свято.

З нагоди свята у Бережани була привезена чудотворна мироточива ікона Божої Матері "Іверська-Мирненська". Храм був заповнений парафіянами, які прийшли вшанувати цю святиню та відзначити престольне свято.

Під час Літургії митрополиту Симеону співслужили священники з Вінниці та духовенство Хмільницького благочиння. Архіпастир підніс молитви за Україну та перемогу українського війська.

Після закінчення Літургії відбувся хресний хід навколо храму та молебень до Божої Матері з особливими молитвами за українські сім'ї.

Митрополит Симеон звернувся до парафіян та гостей свята з архіпастирським повчанням. Владика також привітав настоятеля ієрея Юрія Волощука і церковну громаду с. Бережани з престольним святом. У свою чергу, ієрей Юрій подякував митрополиту Симеону за архіпастирський візит, молитви і благословення.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал