Преображення Господнє. Престольне свято кафедрального собору Вінницько-Барської єпархії ПЦУ

19 серпня 2022 року, в день свята Преображення Господнього, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці була звершена святкова пізня Божественна літургія. Урочисте богослужіння Очолив настоятель кафедрального собору Високопреосвященнійший митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владиці співслужили священники собору, а також гості у священному сані. Урочистість богослужіння підкреслював спів архієрейського та дитячо-молодіжного хорів.

За богослужінням митрополит Симеон рукопоклав диякона Тарасія Задорожного у сан ієрея.

Після завершення Літургії та хресної ходи навколо храму Архіпастир прочитав молитви та окропив святою водою виноград і плоди, які, за традицією освячуються в цей день.

Владика Симеон виголосив проповідь та привітав свою паству зі святом Преображення Господнього і престольним святом кафедрального собору Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. Вітальне слово Архіпастирю від імені духовенства і парафіян виголосив ключар собору протоієрей Віталій Голоскевич. Насамкінець свого Архіпастиря та усіх парафіян з Престольним святом привітали архієрейський і дитячо-молодіжний хори.

Цього дня в кафедральному соборі було звершено ранню і пізню (архієрейським чином) Божественні літургії.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал