Преображення Господнє. Престольне свято кафедрального собору Вінницько-Барської єпархії ПЦУ

19 серпня 2023 року, в день свята Преображення Господнього, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці було звершено святкові богослужіння. Пізню Божественну літургію очолив настоятель кафедрального собору митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владиці співслужили священники собору, а також гості у священному сані. Урочистість богослужіння підкреслював спів архієрейського та дитячо-молодіжного хорів.

Після завершення Літургії та хресної ходи навколо храму Архіпастир прочитав молитви та окропив святою водою виноград і плоди, які, за традицією освячуються в цей день.

Владика Симеон виголосив проповідь та привітав свою паству зі святом Преображення Господнього і престольним святом кафедрального собору Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. Вітальне слово Архіпастирю від імені духовенства і парафіян виголосив ключар собору протоієрей Віталій Голоскевич. Насамкінець свого Архіпастиря та усіх парафіян з Престольним святом привітали архієрейський і дитячо-молодіжний хори.

Усі пожертви, які були зібрані у кафедральному соборі в цей святковий день, з благословення митрополита Симеона, були спрямовані на допомогу Збройним Силам України. Частина коштів була передана місії ЗСУ «На щиті» для придбання коліс для автомобілів, якими здійснюється евакуація полеглих захисників України для поховання їх у рідному місті або селі.

Інша частина коштів була передана для потреб одного з танкових підрозділів Збройних Сил України, з якими Вінницько-Барська єпархія ПЦУ підтримує зв’язок через своїх священників.

Цього дня в кафедральному соборі було звершено ранню і пізню (архієрейським чином) Божественні літургії. Перед ранньою Літургією клірик собору протоієрей Василій Коровай звершив водосвятний молебень.


Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал