В день свята Успіння Пресвятої Богородиці митрополит Симеон звершив Божественну літургію у кафедральному соборі

28 серпня 2022 року, в неділю, в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив святкову Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. Його Високопреосвященству співслужили клірики собору на чолі з ключарем протоієреєм Віталієм Голоскевичем.

Після читання Святого Євангелія митрополит Симеон виголосив проповідь про необхідність і цінність всім серцем звертатися до Пресвятої Богородиці, яка є Матір’ю Господа і Спасителя Ісуса Христа, а також Небесно Матір’ю і Заступницею для усього людства.

Під час Літургії були піднесені молитви за перемогу Українського війська та справедливий мир в Україні. Велика кількість парафіян собору, які прийшли помолитися на святкове богослужіння, причастилися в цей день Святих Христових Таїн.

Після закінчення Літургії відбулася молитва перед плащаницею Пресвятої Богородиці, після чого митрополит Симеон відправив молебень перед початком нового навчального року. Архієрей окропив святою водою учнів і студентів, які прийшли цього дня до храму, щоби попросити благословення на добре навчання.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал